De la Due A iata noile tuneluri pentru bunăstarea animalelor

Va facem cunoscut articolul apărut în publicația cu nr. 2 din 15.03.18 al revistei zootehnice "Fermieri de Top", în secțiunea specială “Agriumbria”.

Cu această ocazie vă invităm să vizitați link-ul de mai jos pentru a afla mai multe despre Fermierii de Top și despre conținutul său interesant!

https://agronotizie.imagelinenetwork.com/allevatoritop/

************

Pentru fermele zootehnice din zonele afectate de cutremur compania dinVeneto a dezvoltat un pachet de produse testate pe teren, care combină siguranța, rezistența la evenimentele meteorologice și de sănătate a animalelor, și care au adus rumegătoarelor cele mai bune conditii de performanța.

Candva existau grajduri pentru situatiile de urgență oferite de catre stat imediat dupa cutremur, aceste tuneluri "prefabricate", cu coloane înclinate și închise ermetic, care au apărut ca ciupercile dupa ploaie în zonele afectate de cutremur.  Apoi, începând cu luna iulie 2017, procedurile de achizitionare s-au schimbat, iar astăzi fermierul are posibilitatea de a achizitiona un produs conform preferintelor sale, subvenționat de catre stat. „Și, în cele din urmă noi constructorii - adaugă Andrea Antonini, proprietarul Due A din Villalta di Gazzo (PD) - nu mai suntem obligati să furnizam sructuri conform caietului de sarcini, în funcție de specificațiile ofertei. Prin urmare, DueA propune crescatorilor de animale structuri cu coloana verticala, echipate cu porți și garduri fixe. Structurile rezultate astfel, sunt structuri economice, dar cu siguranta mai performante și care au o rezistență dovedită la evenimentele meteorologice tipice climatului de munte cu zăpadă și sunt concepute pentru a asigura ovinelor și bovinelor toate condițiile pentru bunăstarea animalelor. "

Aerisite corespunzător

Începem cu ventilatia naturala, care este esențială pentru prevenirea condensului: „în tunelurile noastre - subliniază Antonini - ventilație naturală este asigurată de o cupola centrala, care, împreună cu ferestrele din perdele antivant, prezente pe părțile laterale ale tunelului proporțional cu lungimea sa, creează un flux adecvat de circulație a aerului: aerul proaspăt intră prin ferestre, iar cu ajutorul cupolei iese aerul cald și poluat. La aceasta se poate adăuga ventilația forțată, realizată de ventilatoare poziționate pe capetele tunelului. În plus, în ceea ce privește structurile pentru bovine, putem oferi structuri dotate cu perdele antivant motorizate fixate pe o singura laterala a structurii, în fața căreia putem monta padocuri externe pentru juninci, care au astfel posibilitatea de a face gimnastica funcționale de care au nevoie pentru a fi in forma pentru prima fertilizare și prima naștere ". În interiorul tunelurilor, sunt cușetele care pot fi modificate în lățime și lungime în funcție de propriile nevoi.

 

Structuri modulare

"Apoi am realizat - continuă interlocutorul nostru - un pachet de structuri modulare, în care fiecare modul este standardizat, cu lungimea multiplu de 6 metri. Astfel, crescătorul de animale, pe baza numărului de animale care urmează a fi gestionat, poate alege tuneluri de la 12 până la 42 de metri de lungime. Este vorba de acelasi tunel amovibil cu demontare ușoară și reasamblarea, care să respecte bunăstarea animalelor: în interior sunt echipate cu așternut pentru adăpostul de noapte, în cazul în care fermierul obisnuieste sa duca animalele la pășunat sau asternuturile tradiționale pentru cresterea intensiva. În acest al doilea caz este prevazuta o banda de furajare automata, sau ieslele clasice  din ciment cu autocapturi. În plus, în cazul structurilor destinate pentru ovine și caprine, locul pentru odihna animalelor nu este echipat cu podea, pentru a asigura animalelor o suprafață similară cu pășunile. Dacă în schimb este un tunel pentru bovine, așternutul are o parte din ciment, iar la dispoziția animalelor există întotdeauna un paddock ".

Newsletterul

Inscrie-te la newsletterul nostru pentru cele mai recente știri.

Due A Srl.


Via dell'Industria, 6
35010 Villalta di Gazzo (PD)

Tel: +39 049 9455629
Fax: +39 049 9426269
Trimite Email

Contacte