Sisteme de ventilație și răcire

Chiar dacă temperaturile de afară nu ne fac să ne gândim inca la vară, știm foarte bine că schimbarea sezonului și creșterea temperaturilor pot veni brusc.

Și știm foarte bine că animalele care stau intr-un grajd slab ventilat și aerisit vor suferi foarte mult la temeraturi ridicate, cu o scădere inevitabilă a producției, ceea ce va duce la o pierdere a profitului pentru fermier.

Temperatura optimă pentru bovine variază de la 7 ° la 20 °, iar rata de umiditate este de aproximativ 40/50%.

În plus la aceste valori, temperatura corpului va începe să crească și animalul va consuma mai puțină hrană; în consecință, parametrii reproductivi se vor înrăutăți, iar laptele produs va începe să scadă atât din punct de vedere al cantității cât și al calității (grăsimi și proteine).

Pentru a evita sau a reduce aceste pierderi, sunt suficiente câteva măsuri marunte.

Sistemele noastre de ventilație și răcire, studiate în cele mai mici detalii, sunt sisteme excelente de combatere a căldurii și de limitare a problemelor care decurg din aceasta.

Ventilația

Ventilatoarele "Due A" au un motor "Brushless" cu magneți permanenți și cu partea electronică integrată, cu o putere de la 0,5 la 1 kW, eficiență energetică foarte mare, consum redus de energie și foarte silențioasă.

La aceasta se fixează un rotor anti-cădere, care susține 6 lame de aluminiu, completată cu deflectori.

Diametrul variază de la 2 la 7 m, în funcție de dimensiunea grajdiului..

Sistemul de răcorire

Sistemele de răcorire includ ventilatoare pentru ventilarea dormitoarelor și aerisire și un al doilea sistem de ventilatie pentru zona de furajare. Acesta din urmă constă din două elemente: dușurile care stropesc animalele și ventilatoarele care, fixate deasupra banzii de furajare, usucă pielea animalelor, extrag astfel căldura și coboară temperatura corpului.

Panoul de comanda

Centralele de control de ultima generație, combinate cu sonde pentru temperatură și umiditate care permit controlul continuu al condițiilor de mediu, reglează viteza ventilatoarelor, crescând sau scăzând viteza de rotatie in mod automat. În cazul în care sistemul de ventilație este coordonat cu sistemul de răcire, sondele de temperatură / umiditate transmit informațiile către centralele de control care reglează ciclurile de stropire- uscare a animalelor, în funcție de condițiile de mediu.

 

Due A Srl oferă consultanță pentru dimensionarea instalatiilor și designul potrivit, pe baza dimensiunilor și modalității de gestionare a grajdiului. O instalație bine proiectată permite fermierului să recupereze investiția inițială foarte repede, îmbunătățind parametrii reproductivi precum și cantitatea și calitatea laptelui.

Newsletterul

Inscrie-te la newsletterul nostru pentru cele mai recente știri.

Due A Srl.


Via dell'Industria, 6
35010 Villalta di Gazzo (PD)

Tel: +39 049 9455629
Fax: +39 049 9426269
Trimite Email

Contacte