Msd pentru bunastarea animalelor

Pe site-ul http://www.msd-animal-health.it/community-award-2018/bando.aspx , se mentioneaza ca până la data de 15 septembrie 2018, va fi activ concursul MSD Animal Premiul Community Health, promovat chiar de către MSD Animal Health, lider mondial în domeniul prevenirii veterinare, cu scopul de a premia excelența italiană care operează în domeniul sănătății animale.

Premiul urmărește valorizarea tuturor acțiunilor, inițiativelor și proiectelor care vizează garantarea zi de zi a bunăstării animalelor și, în consecință, creșterea calității produselor și a productivității.

Competiția este deschisă tuturor și include trei categorii.

Unul in mod particular este deosebit de important pentru noi:

  • Dezvoltarea durabilă a fermelor, dedicată în principal crescatorilor de animale, vor fi recompensate aplicatiile care propun soluții inovatoare pentru îmbunătățirea bunăstării animalelor.

Prin  misiunea sa, pentru Compania Due A, bunăstarea animalelor este un punct fundamental.

Din totdeauna, prin realizarea structurilor și grajdurilor, Compania Due A a dorit să se asigure condiții optime pentru animale și pentru fermier, astfel încât șederea în grajd sa se desfasoare in cel mai simplu mod posibil și, în același timp, produsul obținut sa aiba proprietati excelente.

Pentru a realiza acest lucru, pasul principal este de a efectua un proiect corect si detaliat al intregului sistem. La nivel structural și de construcție sunt multe elemente ce trebuiesc incluse: plase și cupole pentru ventilație, coridoare și sisteme de curățare, așternuturi sau cusete pentru zona de odihnă, adapatori, fronturi de furajare, instalatii pentru ventilație și sisteme de răcorire.

Specialistii noștri tehnici, proiectantii precum si referentii comerciali stiu să vă ghideze în toate etapele, pornind de la ideile voastre pană la realizarea unei ferme complete, punand pe primul loc bunăstarea animalelor și necesitatea de a lucra într-un mediu sănătos și ușor de administrat.

 

FierAgricola: comunicata data pentru 2020

După cum raporteaza site-ul www.fieragricola.it , ediția a 114-a FIERAGRICOLA va avea loc la Verona, de miercuri 29 ianuarie pana Sâmbătă 1 Februarie 2020.

Edițiea 2018 a Fieragricola s-a încheiat cu mai mult de 130.000 de vizitatori, consolidand editia precedenta și confirmându-se printre cele mai atractive targuri internationale la nivel European.

Subiectele abordate în aceasta expozitie au fost, în special, cele internationale legate de sustenabilitatea economica, de mediu și provocarile sociale care ghideaza de mult timp fermele zootehnice si toate inelele lanțului alimentar; a fost abordat și subiectul agriculturii de precizie, (precision agriculture),  modelul conceput în cadrul UE axat pe durabilitatea ecologică și economică si a alegerilor din domeniul agricol.

Pentru 2020 FIERAGRICOLA se va concentra pe zootehnie și mecanizarea agriculturii, dar și pe energia regenerabilă, economia circulară (bazată pe regenerare, reutilizare și reciclare) și servicii.

Având în vedere acest nou eveniment, Due A Srl este deja la muncă!: departamentul nostru intern de proiectare studiaza noi produse orientate spre o imbunatatire continua a bunastarii animalelor si o gestionare cat mai simpla a fermelor care, să fie prezentate celor din domeniu, pentru a ține pasul cu o piață dinamică și exigentă.

Nici ideile pentru noul stand nu lipsesc, dar vor rămâne constante semnele noastre distinctive: logo-ul cu inconfundabila culoare roșie și imaginile structurilor: tunel arc, tunel Vertical și tunel Ovile, care la ultimele ediții s-au bucurat un succes notabil și s-au dovedit a fi o modalitate excelentă de a arăta clienților principalele caracteristici ale produselor noastre!

Evident, personalul nostru tehnic-comercial va fi prezent pentru a vă satisface toate curiozitățile!

Furajele: de la due a srl solutia ideala pentru depozit

De câțiva ani, consumatorul nu se mai mulțumeste cu orice tip de produs agroalimentar, dar pretinde produsele de top  ale gamei, cele mai sanatoase și mai naturale posibil.

În mod special in sectorul produselor lactate, este în creștere cererea pentru „lapte-fân“, adică lapte de la animale hrănite numai cu fân și fără conservanți  pentru producția de Parmigiano Reggiano (produs exclusiv cu acest tip de lapte).

Avand ca tema Furajele, in data de 16 Mai a avut loc la Modena o reuniune organizată de Agricultura Noua pentru a discuta diverse aspecte legate de acest produs: cultivare și depozitare, relația dintre calitatea furajelor și randamentul dat de bovine, cerințe care fac ca laptele- fân să fie conform pentru a fi transformat în Parmigiano Reggiano  (Informatorul  Zootehnic nr.10 / 31.05.18).

Pentru ca furajele să ajungă în grajd cu toate proprietățile organoleptice, este necesar ca în timpul cultivării, recoltării și depozitării lui să fie utilizate cele mai bune tehnologii.

Pentru depozitarea furajelor Due A propune tunelul ca soluție optimă.

Indiferent dacă are forma  arcuita sau cu picior drept, tunelul este o soluție economică care vă permite să depozitați fânul, menținându-l în stare excelentă  reducând pierderile de produs.

Structura din fier, acoperit cu prelata din PVC, împiedică intrarea apei; capetele care se pot deschide, ferestrele din plase aplicate pe frontoane  si eventuale ventilatoare adaugate, permit aerisirea interiorului, reducând condensul și umiditatea.

Contacteaza-ne pentru a obtine mai multe informatii; specialistii nostri va stau la dispozitie pentru a raspunde la intrebarile voastre.

 

La târgul din Mugello

Cel de-al 38-lea târg agricol din Mugello (FLORENȚA) a avut loc într-un "climat" de mare interes, cu o participare care în acest an a depasit frontierele locale, implicând și atrăgând operatorii sectorului zootehnic  nu doar din Italia ci si din strainatate.
Acest factor evidențiaza  profesionalismul operatorilor locali și dorința lor de a se dezvolta și de a se confrunta, impreuna cu pasiunea și dorința de a împărtăși experiente, mai ales în cazul persoanelor care gravitează în jurul Asociației Regionale a Crescătorilor (A.R.A.) și familiile acestora.
In cort a fost organizat un pranz pentru 180 persoane fermieri și suporteri.

Aventura companiei Due A la Mugello a început acumi ani, cu primele structuri acoperite cu prelata utilizate pentru depozitare fânului, furajelor si a utilajelor agricole; structuri detașabile, dar rezistente atât la agenții atmosferici naturali cât și la poluanții artificiali.
Oferim soluții variate de sisteme complete pentru adapostirea animalelor cum ar fi Gold Farm, structura acoperita cu prelată sau structura clasică din fier cu izolatie termica concepută pentru a fi dotată cu echipamentele noastre interioare:
• fronturi de furajare 
• porți ptr compartimentare
• adapatori anti-risipa
Toate studiate și concepute pentru a asigura bunăstarea maxima animalelor și o gestionare usoara  a grajdiului.

Ca intotdeauna specialistii nostri va stau la dispozitie pentru ulterioare informatii tehnice si economice. 

ATENTIE LA TINERET! VIITORUL FERMEI DUMNEAVOASTRĂ CRESTE BINE?

În boxurile pentru vitei  se odihneste, mănâncă si crește  viitorul fermei tale! Investițiile direcționate se fac de obicei pe cireada în producție, pierzând din vedere creșterea și longevitatea animalelor care vor garanta viitorul companiei. Din acest motiv, Due A a studiat un sistem care garantează, chiar si pentru primele zile de viata, un mediu sănătos și ușor de administrat.

Este vorba de un sistem care grupează în mod inteligent vițeii într-un singur modul care, pe lângă faptul că este studiat si adaptat în funcție de dimensiunile grajdiului, creează un mediu ideal pentru primele trei luni de viață, ușor de gestionat  și care îndeplinește toate cerințele de bunăstare a animalelor, în toate anotimpurile și în diferite situații.

Noul grajd modular Due A pentru vitei este potrivit atât pentru fermele mici, cât și pentru cele mari; poate varia de la 20 la 80 de locuri și poate fi folosit pentru animale de la 0 la 30 de zile sau de la 0 la 90 de zile, în funcție de tipul de creștere și de tipul de ferma.

Grajdurile modulare pentru vitei produse de Due A, ofera un ambient care poate fi incalzit în timpul iernii, iar vara garantează o ventilație naturală și artificială maximă, menținând vițeii protejați de soare și de intemperii; astfel se asigura un mediu sănătos și, în același timp, ușor de gestionat în ceea ce privește distribuția hranei și gestionarea zilnică a curățeniei.

Iată câteva fotografii ale structurilor date in folosinta , care dau rezultate excelente

Odata trecute cele 90 zile in care viteii au fost crescuti in modulele destinate lor,  animalele pot fi transferate în boxuri multiple, unde  vor începe să creasca si sa se dezvolte, făcând astfel  diferența pentru viitor.

Suntem convinsi  că, asigurandu-i animalului un mediu sănătos pentru dezvoltare, chiar din primele zile ale vieții și tinand cont permanent  de regulile restrictive in ceea ce priveste utilizarea medicamentelor, se poate face cu adevărat o diferență privind rentabilitate fermei.

Ca întotdeauna, tehnicienii noștri va stau la dispozitie pentru informații tehnice și economice suplimentare.

Newsletterul

Inscrie-te la newsletterul nostru pentru cele mai recente știri.

Due A Srl.


Via dell'Industria, 6
35010 Villalta di Gazzo (PD)

Tel: +39 049 9455629
Fax: +39 049 9426269
Trimite Email

Contacte