RET 600

Acesta este un sistem care exploatează în principal energia termică de răcire a laptelui, dar care este de asemenea dotat cu numeroase suplimente pentru a putea recupera energia și pentru a menține temperatura constantă în unitate. RET 600 este, de fapt, echipat cu 4 sisteme combinate pentru recuperarea energiei:

 • Recuperarea energiei prin placi de schimb folosite la racirea laptelui moment in care va fi majoritatea cantitatii de apa folosita in adapatoare la 20 °, mai ales la iesirea din sala de muls.
 • Panou solar pentru a exploata energia solară din timpul zilei și pentru a menține o temperatură constantă în interiorul rezervorului de stocare;
 • Rezistența electrică pentru integrarea căldurii, care este folosit numai în cazul în care unitatea este prevazuta o instalatie fotovoltaica de curent electric, deci energie electrica la un cost scazut.
 • Centrala termica tip flacara intoarsa, pe lemne, pentru recuperarea lemnului din cadrul fermei Aceasta va fi folosit ca o ultima solutie, permitand astfel depasirea lipsei altei forme de energie termica. Cu acest sistem inovator se poate recupera energie termica cu ZERO costuri si deci adaparea la o temperatura constanta de 20 ° fara costuri suplimentare, avand ca rezultat o productie mai mare de lapte cu toate beneficiile primare si secundare ce rezulta de aici.

AVANTAJELE ADAPARII LA 20°

Dintr-o cercetare stiintifica aprofundata realizată în colaborare cu medicii veterinari cu experienta  vasta experienta în domeniul “vaci de lapte”, sa constatat că animalele din sectorul zootehnic sunt mari consumatori de apa. Cu cat sunt mai productivi cu atat este mai mare necisitatea lor hidrica. Productia de lapte la o vaca moderna depaseste 35 litri / zi. Pentru aceasta necesarul sau hidric depaseste 180 litri / zi.

Apa trebuie să aibă calitati chimice, fizice și bacteriologice in conformitate cu normativele internaționale, iar daca acestea nu sunt respectate, nu este indicata pentru adapare. Pentru a obtine o productie de calitate, este nevoie de apa de calitate, de aceea trebuie acordata o atentie deosebita la mai multi parametri, cum ar fi de exemplu duritatea, pH-ul, conductivitatea electrică, nitratii, nitritii, amoniacul, etc .. Foarte importanta este temperatura de administrare care trebuie să fie între 20 și 24 ° C.

Acest lucru are mai multe avantaje: aport crescut de apă, aport crescut de substanță uscată, îmbunătățirea fermentarii si rumegarii cu o mai mare eficiență a rumenului, pentru menținerea unei temperaturi cat mai constante, creșterea tranzitului de rumegare pentru o fermentatie mai rapida si o importanta reabsobtie a acizilor grasi volatili, imbunatatirea eficientei digestive a rumenului, fermentare mai buna a fibrelor lungi, cresterea eficientei rumenului.
Din totalitatea aceestor avantaje se poate observa o crestere a productiei de lapte, care conform unor studii olandeze si germane, poate fi egal cu 5%. De exemplu o vaca care produce 30 litri de lapte /zi, beneficiul economic este echivalent cu 1,5 litri cu o valoare de  € 0,675 cap / zi.

Dall'insieme di questi vantaggi, si può notare un aumento della produzione di latte, che secondo alcuni studi Olandesi e Tedeschi può essere pari al 5%. Per esempio una vacca che produce 30 litri di latte al dì, il vantaggio economico equivale a 1,5 litri, per un valore di € 0,675 capo/giorno. Per tutti questi motivi abbiamo realizzato un prodotto che permette di riscaldare l’acqua degli abbeveratoi a 20° con temperatura costante e regolabile, cercando di utilizzare e recuperare l’energia termica già presente in azienda o comunque al più basso costo possibile in modo da non influire sui costi fissi dell’azienda.

Pentru toate aceste motive, am dezvoltat un produs care permite încălzirea apei din jgheaburile de adapare, la 20 °, cu o temperatură constantă și reglabilă, încercand sa se recupereze energia termică deja existenta în unitate sau, la cel mai mic cost posibil, astfel încât să nu influenteze costurile fixe ale institutiei. De aceea am creat R.E.T 600. Datorita acestor lucruri, am creat R.E.T. 600: sistem de recuperare a energiei termice din surse regenerabile deja prezente în unitate și reutilizabile pentru încălzire la o temperatură controlată in adaparea animalelor și a celei folosite pentru diferite spălări sau pentru alte utilizări interne.

Temperatura scazuta a apei are numeroase dezavantaje

 • reducerea consumului de apa
 • Tulburări ale rumenului (atonie de rumen, reducerea rumegarii)
 • Diminuarea eficientei florei bacteriene si a protozoarelor
 • eficiența digestiva a rumenului redusa;
 • tranzit prea rapid al materialului alimentar nedigerat
 • fermentare abomasali anormale si posibile dislocari sau formarea de abomasiti (anticamera ulcer)
 • posibila torsiune a cecumului. Aceste dezavantaje insumate implica o reducere a productiei de lapte.

Newsletterul

Inscrie-te la newsletterul nostru pentru cele mai recente știri.

Due A Srl.


Via dell'Industria, 6
35010 Villalta di Gazzo (PD)

Tel: +39 049 9455629
Fax: +39 049 9426269
Trimite Email

Contacte